Gasveren

Online een gasveer kopen? Dan bent u bij Vervangingsmarkt aan het juiste adres. Ons aanbod bestaat uit een uitgebreid assortiment van bijna 10.000 gasveren. Zoek je een vervanger voor je oude gasveer bestel dan een vervanger per merk. Staat de juiste gasveer er niet tussen zoek dan dan in ons standaard aanbod gasveren of vul ons online aanvraag formulier in en wij helpen je verder. 

Hoe werkt een gasveer?

Een gasveer is een lichtgewicht metalen huls met in de dikke buis een deel gas, een kering, wat olie en weer een kering. De olie houdt het gas in de metalen huls (zuigerhuis), waardoor de veer op druk blijft. De druk wordt aangegeven in Newton. Op de veer staat een typenummer met wat spaties en dan een hoofletter N (van Newton). 

Hoe werkt een gasveer goed? Het gas drukt tegen een zuiger aan welke aan de dunne stang vast zit, dit heet een zuigerstang. De zuigerstang moet altijd naar beneden gericht zijn als het apparaat in gesloten toestand is. Dit voorkomt dat de keringen uitdrogen en de olie uit de huls loopt. Gaat u een gasdrukveer kopen en vervangen? Zorg dan dat hij goed gemonteerd wordt. Op internet kunt u diverse video's vinden waar een stappenplan voor montage gegeven wordt.

Als een gasveer kapot is, merkt u dit doordat de klep of deur lastiger te openen is. Door de gasveer te vervangen, kan het apparaat of meubel er weer jaren tegenaan. Veren die kapot zijn hebben meestal olie op de zuigeras (dunne stang) of bewegen anders dan normaal. Dit betekent dat de kering lek is, waardoor het gas uit de veer lekt. Door hetzelfde typenummer dat op de veer staat te bestellen, weet u zeker dat de aansluitingen en de druk hetzelfde zijn. 

Verschil gasdrukveren en gastrekveren

Gasdruk- en trekveren worden onder andere gebruikt voor bedden met een verstelbare rugleuning, keukenkasten, kisten, keukenkastjes, auto's, luiken, kleppen, bureaustoelen en zware deksels of deuren. Als er kracht nodig is om iets uit elkaar te schuiven, zoals een voeteneind van een relaxe fortuille, dan wordt er een gastrekveer gebruikt. Als er kracht nodig is om iets dicht te duwen, zoals een zonnebank of de achterklep van een auto, dan zitten er gasdrukveren in.

Lift o Mat gasveren

De Lift o Mat is het meest voorkomende type en kan een druk van 1N tot wel 4000 Newton hebben. Hoe hoger het aantal Newton, hoe zwaarder de veer. De Lift o mat gasveren werken altijd hetzelfde. De veren staan op druk en als de zuigerstang ingedrukt wordt, krijgt de cilinder door het gas weerstand waardoor hij de zuigerstang steeds probeert uit te drukken. Onze Stabilus Lift o Mat gasveren worden het meest verkocht, omdat deze in veel meubels zitten. Maar wij hebben ook veren van Hahn en Kesseböhmer.

Bloc o Lift gasveren

De Bloc o Lift hebben meestal aan 1 kant een oogje en aan 1 kant een schroefdraad met een soort ventiel mechanisme. Door aan een hendel te trekken, gaat de veer van de rem af en kan hij in of uitgeschoven worden. Na het loslaten van de hendel blokkeert de Bloc o lift en blijft hij in deze stand staan.

Stablius gasveer kopen

Stabilus gasveer kopen? Wij kunnen dit merk voor de allerbeste prijs aanbieden, omdat wij officieel dealer zijn. Moet u een Stabilus gasveer kopen en weet u het typenummer? Gebruik dan de zoekbalk bovenaan deze pagina en typ het nummer daarin. Dan heeft u de juiste Stabilus Lift o Mat gasveer of Block o Lift veer snel gevonden! Wij hebben meer dan 3500 gasdrukveren en gastrekveren van Stabilus in ons assortiment. De kans is dus groot dat wij de veer hebben die u zoekt.

Gasveer vervangen

Gaat u een gasveer vervangen? Dan moet u kiezen voor hetzelfde aantal Newton als de huidige veer. Het is niet zo dat als er een zwaarder type (Newton) besteld wordt, dat deze dan langer meegaat. De fabrikant van het product waar de gasdrukveer of gastrekveer in zit, heeft meestal de juiste kracht berekend. Vervangingsmarkt heeft zowel grote- als kleine gasveren en onderdelen in haar assortiment. Wacht daarom niet lang en profiteer van ons aanbod.