Quooker service

Ben je een trotse eigenaar van een Quooker kraan met reservoir, maar merk je dat er problemen zijn met het functioneren ervan? Geen zorgen! Hieronder delen we de beste tips en tricks om je Quooker kraan en reservoir te repareren. Verder kan je hier al onze Quooker onderdelen vinden. Gebruik de Quooker service hulp voor het vinden van het juiste antwoord of onderdeel. 

1. Controleer de waterdruk

Een veelvoorkomend probleem bij Quooker kranen is een lage waterdruk. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals kalkaanslag of verstopte leidingen. Controleer daarom eerst de waterdruk van je Quooker kraan.

Als de waterdruk te laag is, kun je proberen om de kraan te ontkalken. Volg hiervoor de instructies in de handleiding van Quooker of kijk wanneer u voor het laatst uw Quooker reservoir ontkalkt heeft.
Dit dient u ca. elke 5 jaar te doen i.v.m. verstopping door ketelsteen waarna u ook direct het Quooker HITAC filter kunt vervangen.

2. Reset het reservoir

Soms kan het resetten van het Quooker reservoir al veel problemen oplossen. Schakel hiervoor eerst de stroomtoevoer naar het reservoir uit. Wacht vervolgens een paar minuten voordat je de stroom weer inschakelt.

Dit kan helpen bij het herstellen van eventuele storingen in het systeem. Als na het resetten het probleem nog steeds aanhoud, dan zal er een defect zijn aan de Quooker of de kraan.

3. Inspecteer de aansluitingen

Het is ook belangrijk om de aansluitingen van je Quooker kraan en reservoir regelmatig te inspecteren. Controleer of alle kabels en slangen goed zijn aangesloten en of er geen sprake is van lekkages. Bij lekkage (waterdruppels bij de koppeling) kan het voorkomen dat er water op de Rode deksel van het Quooker reservoir komt en dat hierdoor vocht in de kap komt.
Dit kan storing of kortsluiting veroorzaken.

Indien er lekkages worden geconstateerd, moet je mogelijk bepaalde onderdelen vervangen of repareren. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw Quooker bekijk of er ergens schade is aan het reservoir of kraan.
 

4. Lekt u Fusion kraan of Quooker mengkraan

Is er lekkage aan uw Quooker Fusion kraan na augustus 2015, dan kunt u dit verhelpen met een serviceset. Ook biedt deze set oplossing als de hendel van de kraan zwaar gaat of is afgebroken.

Lekt u Quooker mengkraan (alleen warm en koud water), dan heeft u hiervoor een nieuwe serviceset voor nodig. 

Conclusie

Met deze tips en tricks kun je veelvoorkomende problemen met je Quooker kraan en reservoir zelf proberen op te lossen. Echter, als het probleem aanhoudt of als je niet zeker bent van wat je doet, is het altijd verstandig om met ons contact op te nemen.
Het liefst per mail met het serienummer van het reservoir, de leeftijd en wat foto's van de situatie en uitleg over de storing.

Vergeet niet dat regelmatig onderhoud en schoonmaak essentieel zijn om de levensduur van je Quooker kraan en reservoir te verlengen. Volg de instructies in de handleiding en monteer indien nodig elke 5 jaar een nieuwe HITAC filter.