Quooker losse onderdelen

Quooker is het bekendste merk als het om kokendwaterkranen gaat. Er bestaat een aantal verschillende modellen en series Quookers waardoor er een ook een breed scala aan Quooker onderdelen beschikbaar is.

Bekijk hier alle losse Quooker onderdelen


Op onze site kunt u alle te leveren onderdelen voor dit type kraan vinden. Hierdoor kunt u in de meeste gevallen uw Quooker systeem zelf reviseren of repareren.

De Quooker reservoirs zijn er in 4 modellen. Hieronder vallen onder andere twee mechanische modellen zonder elektronische keerklep; dit zijn de Pro3 en de Combi modellen. Deze zijn voor de singletaps Quookerkraan (kleine kokendwaterkraan welke een uittrekbare hals heeft en naast een gewone kraan staat). Verder zijn er ook nog twee elektronische modellen, deze hebben een elektronische keerklep. Dit zijn de PRO3 EQ en de Combi EQ: deze worden gebruikt bij de Nordic en de Fusion versie. Dit zijn de kranen welke de geribbelde knop om de uitloop hebben. Als u opzoek bent naar Quooker onderdelen kunt u hieronder op het type kraan klikken en de juiste Quooker onderdelen vinden.


Uw Quooker kraan repareren met de juiste onderdelen

Wanneer u uw Quooker kraan gaat repareren komen de Quooker kraanonderdelen van Vervangingsmarkt goed van pas. Let er bij het reviseren van de Quooker op dat u de stekker uit de kraan trekt, hierna de kraan aanzet totdat er alleen nog koud water uit loopt en dan de waterdruk eraf haalt.

Als er weinig water uit uw Quooker systeem komt, dan kan dit 2 oorzaken hebben en adviseren we de volgende Quooker onderdelen:

 • Het Quooker reservoir zit vol met ketelsteen. Advies is om dan een nieuwe HITAC filter te monteren

 • De slangen van het Quooker thermo-element zijn verkalkt. U heeft dan een nieuw thermo-element nodig (hier zit een HITAC filter in meegeleverd)

 • Heeft u wel een Quooker reservoir en een kraan maar mist u de Quooker aansluitset, dan kunt u op de onderdelen tekening van het reservoir klikken en het juiste Quooker aansluitmateriaal opzoeken. Een Quooker aansluitset kan een inlaatcombinatie zijn, maar ook de zwarte kunststof slang welke van de afvoer naar de inlaatcombinatie (overdrukventiel) gaat. Voor de Combi Quooker heb je nog wat extra aansluitmaterialen nodig zoals een mengventiel en soms een Quooker ombouwset.

 

In bovenstaande gevallen vindt u de juiste Quooker kraanonderdelen op onze webshop.
 
Quooker adviseert om bepaalde onderdelen met enige tijd te vervangen. De HITAC filter bijvoorbeeld; deze dient elke 5 jaar vervangen te worden. Dit zorgt ervoor dat er geen vreemde smaakjes in het water komen waardoor de kwaliteit uit uw kraan gewaarborgd blijft. Als er bij uw Combi of Combi+ Quooker geen of teveel warm water (niet kokend water) zit, dan heeft u een nieuw mengventiel nodig. Het mengventiel kan door kalkafzetting ontregeld worden waardoor het water niet meer juist gemengd kan worden. Ook deze Quooker onderdelen vindt u terug in onze shop.
 

Storing

knippert uw Quooker 2x dan betekent het dat uw kraan kapot is; u heeft dan een nieuwe kraan nodig.


Knippert uw Quooker 4x dan kunt u kijken of u de kraan kunt resetten. U dient dan de stekker uit het stopcontact te trekken en hierna het stekkertje van de kraan uit de kap van het reservoir te trekken. Daarna moet u minimaal 10 seconden wachten. Vervolgens doet u de stekker van de kraan weer in de kap van het reservoir en de stekker van de Quooker in het reservoir. De Quooker is gereset en zal waarschijnlijk weer werken. Ander dient er een nieuw binnenwerk in het Quooker reservoir gemonteerd te worden. In plaats van de stekker uit en in het stopcontact te doen kunt u ook de groep van de kraan aan en uitzetten.
 

De juiste Quooker onderdelen kopen bij Vervangingsmarkt?

Twijfelt u over wat voor type kraan u heeft of welk Quooker kraanonderdeel u nodig heeft? Neem gerust contact met ons op. Dat kan eenvoudig via onze chat, WhatsApp, telefoon of e-mail. Wij helpen u graag met de aanschaf van de juiste Quooker onderdelen.