Terug

Stabilus gasveren

Vervangingsmarkt levert originele gasveren van Stabilus. Wij kunnen een groot aantal gasveren leveren die Stabilus in het assortiment heeft. Als u een Stabilus gasveer wilt vervangen dan dien je op de oude gasveer te kijken wat het typenummer is. Stabilus heeft een Unieke code van 4 cijfers met 2 letters of een code van 6 cijfers

Vind hieronder snel de vervanger voor jouw huidige Stabilus gasveer:

Op de gasveer vindt je hier het referentienummer

Vul hier het referentienummer in

(bv. 993999 / 0523MZ => 6 cijfers of 4 cijfers en 2 letters)

 

 

Er zijn een aantal verschillende uitvoeringen Stabilus gasveren beschikbaar, namelijk: Lift-O-Mat, Bloc-O- Lift, Hydrolift, Demper. Al deze gasveren hebben een andere toepassing. Meestal zit de Stabilus Lift-O Mat gasveer in klepkasten of luiken en hefsystemen. Dit zijn gasveren welke omhoog of naar beneden kunnen zonder ze op een bepaalde stand stil te zetten. Bloc-o-Lift gasveren hebben aan de zuigerstang (dunne gedeelte van de gasveer) een ventiel met een knopje/hendel, waarmee de gasveer bediend kan worden. Op de Stabilus gasveer staat altijd een code.

Stabilus Lift O Mat gasveren

De stabilus gasveer wordt in veel type apparaten en producten toegepast. Stabilus Lift O Mat gasveren zitten in klepkasten van keukens van onder andere Siematic, Alno en Hacker. Deze veer zorgt ervoor dat de klep, welke meestal uit 2 delen bestaat omhoog geduwd wordt. Verder zit de Stabilus Lift-O-Mat gasdrukveer ook in disselbakken van caravans om de disselklep omhoog te duwen. Hiernaast wordt deze veel in machines gebruikt. Heeft u een Stabilus Lift-O-Mat gasveer nodig? Dan is de kans groot dat wij deze aanbieden in onze webshop. Wij hebben meer dan 500 Stabilus Lift-O-Mat gasveren in ons assortiment. 

Stabilus Bloc-O-Lift gasveren

De Stabilus Bloc-o-lift gasveren zitten veel in zitmeubelen. Bij een relaxfauteuil kan meestal aan de zijkant van de stoel met een hendel de fauteuil versteld worden met een knop of hendel. Dit zet de gasveer in beweging. De Bloc-O-Lift gasveer kan in verschillende standen vastgezet worden, zodat de stoel in diverse posities blijft staan. Als de Stabilus gasveer kapot is dan zal het beweegbare deel van de stoel langzaam naar beneden zakken. Dit komt meestal omdat de keringen van de gasveer het gas doorlaten en deze niet meer voldoende druk geven om de gasveer goed uit te duwen. Wij adviseren dan hetzelfde type Stabilus gasveer te kopen. Na montage zal het dus allemaal weer als nieuw werken.

De juiste Stabilus gasveer kopen

Op een Stabilus gasveer staat altijd een code. Dit is het typenummer. U kunt dit typenummer bovenaan de pagina in het zoekvenster invullen en zo de gasveer snel vinden. Als u bij Vervangingsmarkt een gasveer wilt kopen, kunt u ook doormiddel van de filters uw gasveer vinden. Filter bijvoorbeeld op de lengte, de kracht en het type. Via onze webshop kunt u dus eenvoudig uw Stabilus gasveer vervangen. Lukt dit niet, dan kunt u ons een e-mail sturen met het typenummer van de gasveer. Wij kunnen dan bij Stabilus opvragen of het artikel nog te leveren is en wat de prijs is.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »