Quooker kranen

Bekijk hier het complete aanbod Quooker kranen en Quooker systemen. Het Nederlandse bedrijf Quooker staat bekend om zijn innovatieve kokendwaterkranen en systemen. Met een Quooker kraan in je keuken heb je altijd direct kokend water tot je beschikking. Dit biedt vele voordelen, zoals tijdbesparing, gemak en energie-efficiëntie.

De Quooker Fusion kraan modellen zijn kokendwaterkranen die fungeren als zowel kokend, warm en koud waterkraan. Heeft u liever een aparte Quooker kraan los? Dan kunt u de Nordic Twintaps installeren, of een single tap die u combineert met uw eigen mengkraan. Naast kokend water, kunt u met het Quooker Cube Systeem ook gefilterd,  bruisend water uit uw Quooker kokendwaterkraan tappen. De bruisend water kraan is de ideale innovatie voor ons milieu. Het scheelt namelijk erg veel plastic voor de productie van alle waterflessen! De Cube met bruiswater is niet alleen geliefd in thuiskeukens, maar ook in kantoorpanden en op sportlocaties. 

Bekijk ook: Quooker flex kranen | Quooker bruisend water | Quooker onderdelen

Hoe werkt een Quooker kraan?

Een Quooker kokendwaterkraan is een kraan waaruit u direct kokend water kunt tappen. Om het kokend water te kunnen regelen zit er een reservoir onder uw aanrecht dat vacuüm geïsoleerd is. Hierdoor is de lucht in het reservoir of de Quooker boiler zo ijl dat de warmte niet kan ontsnappen en is er maar heel weinig energie nodig om de temperatuur constant op 100°c/ 110 graden te houden en warmte te weken. Zo heeft u direct kokend water uit uw kraan wanneer u het nodig heeft. Wilt u meer lezen over de werking, voordat u een Quooker koopt? Lees dan ons blog: Hoe werkt een Quooker kraan?

De voordelen van een Quooker kraan

Een Quooker kraan is niet zomaar een gewone keukenkraan. Het is een multifunctionele kraan die direct kokend water levert. Dit biedt verschillende voordelen:

  • Tijdbesparing: Met een Quooker kraan hoef je nooit meer te wachten tot het water kookt. Je hebt direct kokend water voor bijvoorbeeld het zetten van thee, het blancheren van groenten of het bereiden van pasta en het koken van uw Hollandse aardappels.
  • Gemak: Een Quooker kraan maakt het koken en afwassen veel gemakkelijker en efficiënter. Geen gedoe meer met waterkokers of pannen op het fornuis.
  • Energie-efficiëntie: Dankzij de geavanceerde technologie van Quooker systemen wordt er alleen kokend water geleverd wanneer dat nodig is. Dit bespaart energie in vergelijking met traditionele methoden om water te verwarmen. Door het VAQ vacuüm reservoir is het warmte verlies velen malen lager dan bij andere kokendwaterkranen.
  • Veiligheid: Quooker kranen zijn uitgerust met kindveilige functies, zoals een dubbel-druk-draai bedieningsknop en een druppelvormige straal die geen brandwonden veroorzaakt.

Wat kost een Quooker kokendwaterkraan?

Veel mensen zijn naast de aanschafprijs benieuwd naar de kosten van een Quooker kraan.

- Wat kost een Quooker kraan bijvoorbeeld in stroom?

- Is de Quooker kraan waterbesparend?

- Moet u nog kosten incalculeren voor installatie en onderhoud aan de kokendwaterkraan?

Het assortiment van Quooker

Quooker biedt een breed scala aan kranen en systemen om aan verschillende behoeften en smaken te voldoen. Hier zijn enkele populaire opties:

  • Flex: De Quooker Flex kraan heeft een uittrekbare slang, waardoor je ook warm water kunt tappen. Ideaal voor het vullen van grote pannen of emmers.
  • Fusion: De Quooker Fusion kraan combineert kokend, warm en koud water in één kraan. Dit bespaart ruimte op het aanrecht en zorgt voor een strak design.
  • CUBE: Met de Quooker CUBE kun je naast kokend water ook gekoeld bruisend en gefilterd water uit dezelfde kraan halen. Een alles-in-één oplossing voor liefhebbers van bruisend water.

Een passende Quooker kraan kopen

Nadat u de keuze heeft gemaakt voor een reservoir, selecteert u het gewenste model. Wij hebben naast de nieuwste modellen ook de oudere modellen in ons assortiment. U ziet in het filter de beschikbare modellen per reservoir type, zoals Twintaps Round en Square en de Quooker Flex kraan (met flexibele uitloop). De laatste jaren is het aanbod enorm uitgebreid met trendy kleuren en unieke designs. Er is inmiddels voor elke kleur keuken of spoelbak wel een passende kleur Quooker keukenkraan. De zwarte Quooker kranen zijn enorm populair! Naast zwart heeft u ook de keuze uit een Quooker RVS, chroom en een nikkel glans finish. En wilt u de keuken helemaal afmaken? Wij hebben ook stijlvolle, matchende Quooker zeepdispensers in het assortiment en losse Quooker kranen. Zo heeft u met enkele vervangingen een enorme upgrade in luxe, stijl en comfort.

Het installeren van een Quooker systeem

Het installeren van een Quooker systeem vereist wat handigheid maar is door de doe het zelf klusser wel goed zelf te doen. U kunt de meegeleverde handleiding van het systeem bekijken hoe het gemonteerd dient te worden. De nieuwe PRO3 boilers zijn zeer makkelijk zelf te monteren doordat er geen inlaatcombinatie meer aanwezig is Het COMBI Quooker systeem bestaat uit een reservoir onder de gootsteen dat verbonden is met de Quooker kraan en een mengventiel en overdrukventiel wat weer verbonden is met de waterafvoer.

Conclusie

Een Quooker kraan en systeem biedt vele voordelen, zoals tijdbesparing, gemak, energie-efficiëntie en veiligheid. Met verschillende opties beschikbaar, kan je een Quooker kraan kiezen die past bij jouw behoeften en smaak. Het Quooker systeem is in veel gevallen zelf te monteren door de makkelijk te lezen meegeleverde gebruikshandleiding.