Terug

Service handleiding voor de Damixa Venus kraan

Service handleiding voor de Damixa Venus kraan

Lekt u kraan bij de uitloop (bij de perlator waar normaal ook het water uitkomt) dan dient u de binnenwerkjes te vervangen.
Lekt de kraan bij de hals en het kraanhuis, dan volstaat het vervangen van de rubbers.

Hieronder leggen wij doormiddel van foto's uit hoe deze kraan weer gereviseerd kan worden. 

Om te beginnen zet altijd de hoofkraan dicht of als u hoekstopkranen of filterstop kranen heeft in het kastje, kunt u deze ook afsluiten.

1.Houd met 1 hand de kraan beet en trek met de andere hand aan de hendel, trek een beetje schuin omhoog. Soms komt het voor dat de knop aardig verkalkt is, maak dan een trekkende en kleine wrikkende beweging.

Servicehandleiding Damixa Venus 1

2.Trek met een tang of probeer voorzichtig met een platte dunnen schroevendraaier de kleurmarkering (blauw of rode) kunststof deel 2306500 omhoog van het binnenwerk te demonteren.

Servicehandleiding Damixa Venus 2

3. Neem steek/ringsleutel 17 of een baco of waterpomptang en zet deze op het binnenwerk. Draai linksom (tegen de klok in) om het binnenwerk los te draaien.

Servicehandleiding Damixa Venus 3

 

4. Haal het binnenwerk uit de kraan, kijk goed of er geen rubber is achtergebleven in de kraan en of er geen kalk meer in zit. 
Monteer hierna het binnenwerk, smeer het rubber in met het meegeleverde kranenvet. Rechterkant koud zitten gleufjes in het binnenwerk waar de sleutel opgezet wordt. 1329700
Linkerkant warm, hier zitten geen gleufjes in het binnenwerk waar de sleutel opgezet wordt. 1329800

Hier kunt u een setje bestellen voor links en rechts 2392400

5. Als de kraan lekt tussen de uitloop en de body dient u aan de achterkant van de kraan de inbus los te schroeven. Doe als voorzorg uw stop dicht zodat als het inbus schroefje valt deze niet in de gootsteen verdwijnt.

Servicehandleiding Damixa Venus 5

6. Trek de uitloop omhoog uit het kraanhuis.
Pak een platte schroevendraaier en wip het o ringetje van de kraanhals, hierna kunt u setje 0311800 monteren, gebruik op de ringen altijd wat kranenvet uit het meegeleverde zakje. Monteer hierna de hals in omgekeerde volgorde.

Na de onderdelen weer vervangen te hebben kunt u weer van uw mooie kraan genieten.


Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »