Hoe werkt een Quooker kraan?

Hoe werkt een Quooker kraan?

Een kokend water kraan: hoe werkt het precies?

Wat ooit begon als een briljant idee, is nu een begrip in de keukenwereld. Een kokend waterkraan. U hoeft niet meer te wachten tot het water kookt, maar kan direct een pan vullen met kokend water, of een kom thee zetten. Een perfecte oplossing voor onze drukke levens en het is bovendien een duurzame oplossing. U kunt direct de juiste hoeveelheid water tappen en bespaart hiermee water en energie. Maar hoe werkt een Quooker kokendwaterkraan? De mooie modellen Quooker kranen zien er uit als een gewone kraan, maar er zit een slim stukje techniek verwerkt in de kraan en onder het aanrechtblad.

Hoe werkt een Quooker kraan in de techniek?

Hoe werkt een Quooker kraan, zodat u altijd direct kokend water uit de kraan krijgt? Dat is eigenlijk een hele eenvoudige techniek. Onder het aanrechtblad, in een van de keukenkastjes, zit het reservoir van de Quooker. Dit reservoir is vacuüm geïsoleerd en er zit 3 of 7 liter water in met een temperatuur van 110 graden. Door de Quooker kraan te bedienen heeft u dit kokend water direct bij de hand. 

Warm water uit de Quooker: hoe werkt het?

Er zijn ondertussen verschillende modellen verkrijgbaar. Hoe werken de Quooker kraan modellen en wat is het verschil? Met een Quooker combi of combi+ kunt u de Quooker niet alleen gebruiken voor kokend water, maar ook voor warm water. Dit bespaart veel water. Het koude water uit de leidingen hoeft niet eerst weggespoeld te worden voordat de cv-ketel warm water levert. Met de Quooker combi wordt het koude water uit de leiding gemengd met het kokende water uit het reservoir en heeft u direct warm water bij de hand. Zeker als uw cv-ketel wat verder van de keukenkraan afzit, werkt een Quooker kraan dus zeer besparend in water en energie. Naast de mogelijkheid voor koud, warm en gekookt water is er ook een uitbreiding voor bruisend water uit de kraan: het Quooker Cube systeem.

Hoe werkt een Quooker in uw keuken?

U kunt bij de Quooker kiezen uit verschillende modellen alles-in-een-kranen, of uit een losse kokend waterkraan. De bediening is eenvoudig en veilig. De Quooker kraan werkt met een dubbele druk en draai knop. U drukt de kraan twee keer in en draait aan de knop. Dan stroomt het kokend water uit de kraan. Zodra de Quooker kokend water levert wordt de led-ring op de kraan rood. Zo vult u dus heel eenvoudig en snel een pannetje kokend water en hoeft u nooit meer te wachten tot het water kookt en de spaghetti erbij kan. Op de vraag: hoe werkt een Quooker kraan om het leven makkelijker te maken, zullen veel bezitters antwoorden: het scheelt erg veel tijd!

Quooker kraan: hoe werkt het installeren?

Hoe werkt een Quooker kraan installatie? Om een Quooker kraan te kunnen installeren heeft u een keukenkast nodig waar water- en stroomtoevoer is. Het reservoir wordt in de kast geplaatst en de Quooker kraan op het aanrechtblad. Bij een bestaande keuken kunt u meestal het kraangat van de oude kraan gebruiken om uw Quooker kraan op te plaatsen. Zorg er wel voor dat de Quooker kraan goed aangesloten is. 

Hoe werkt een Quooker aan de veiligheid?

Zeker in gezinnen met kleine kinderen is veiligheid in de keuken erg belangrijk. Ongelukjes met een waterkoker, of een fluitketel met kokend water zijn in een oogwenk gebeurd en kunnen grote gevolgen hebben. Met een Quooker is de kans hierop veel kleiner. De speciale bedieningsknop met twee keer indrukken en daarna draaien is voor kleine kinderen moeilijk te activeren. Het blijft natuurlijk altijd belangrijk om kleine kinderen in de gaten te houden en ook de nieuwsgierige vragen over hoe werkt de cooker eerlijk te beantwoorden en te zeggen dat dat alleen samen met een volwassene gebruikt mag worden. Maar Quooker heeft nog een belangrijk veiligheidsaspect verwerkt in de kraan. Bij het uitschenken van een waterkoker of een fluitketel komt er direct een grote straal kokend water uit de tuit. Hoe werkt een Quooker dan? De Quooker geeft geen volle straal kokend water, maar laat het in druppelvorm uit de kraan komen. Zelfs als u daar per ongeluk met uw hand onder komt kunt u direct uw hand terugtrekken voordat er een volle straal kokend water over u heen komt. Dit is een belangrijk extra veiligheidsaspect van deze kokend waterkraan.

Quooker en Vervangingsmarkt

Bij Vervangingsmarkt kunt u een Quooker kraan en alle losse onderdelen bestellen. Wij zullen ervoor zorgen dat uw bestelling mits deze op voorraad is, dezelfde dag verzonden wordt. Ook als u nog vragen heeft, zoals hoe werkt een Quooker in mijn keuken? Of hoe werkt een Quooker in mijn bedrijfskantine. Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag!

  Quooker     13-10-2023 10:04     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.