Wat is een Quooker?

Wat is een Quooker?

Een Quooker is een merk van kokendwaterkranen die direct kokend water kunnen leveren. Quooker-kranen zijn ontworpen met een geïntegreerd opslagsysteem om het kokende water te bewaren en direct beschikbaar te maken wanneer dat nodig is. Het opslagsysteem, ook wel de "reservoir" genoemd, bevindt zich onder de gootsteen.

Het Quooker-reservoir is een goed geïsoleerde tank die gevuld is met water. Het water in het reservoir wordt verwarmd en op temperatuur gehouden door een speciale boiler die bij de Quooker-kraan wordt geleverd. Deze boiler verwarmt het water tot ongeveer 110 graden Celsius, waardoor het kokend water direct beschikbaar is wanneer je de Quooker-kraan opent.

Het reservoir van een Quooker-kraan kan verschillende capaciteiten hebben, afhankelijk van het model en de behoeften van de gebruiker. Er zijn reservoirs beschikbaar met een inhoud van bijvoorbeeld 3 liter (PRO3), 7 liter (COMBI) liter. Het gekozen formaat kan van invloed zijn op de hoeveelheid kokend water die direct beschikbaar is voordat het reservoir weer moet worden opgewarmd.

Het opslagsysteem van de Quooker-kraan maakt het gebruik van een waterkoker overbodig, omdat je direct kokend water kunt krijgen wanneer je het nodig hebt. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van een Quooker-kraan, vooral als er kinderen in huis zijn. Quooker heeft verschillende veiligheidsmaatregelen getroffen om ongelukken te voorkomen, zoals een dubbel-druk-draai bedieningsknop en een kind-veilige bedieningsbeveiliging.

Kortom, een Quooker-kraan slaat het kokende water op in een goed geïsoleerd reservoir onder de gootsteen, dat wordt verwarmd en op temperatuur gehouden door een speciale boiler. Dit maakt het mogelijk om direct kokend water te krijgen zonder een waterkoker te gebruiken.

Kijk hier voor alle modellen

  Tips & weetjes     19-10-2023 11:42     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.