Wat is een gootsteenzeef en wanneer vervang je hem?

Wat is een gootsteenzeef en wanneer vervang je hem?

Een gootsteen zeef in vakjargon ook wel korfplug genoemd is een onderdeel dat wordt gebruikt in spoelbakken, wastafels en sommige andere soorten afvoerputjes. Het bestaat uit een ronde metalen plaat met kleine gaatjes erin, die voorkomen dat vuil, voedselresten en andere kleine voorwerpen in de afvoer terechtkomen en deze verstoppen.

Direct naar alle Gootsteen zeven (Korfpluggen)

Werking gootsteen zeef

De gootsteen zeef wordt meestal geleverd met een bijbehorende stop die kan worden geopend of gesloten om het water in de gootsteen of wastafel te laten weglopen of vast te houden. Wanneer de stop is geopend, kan het water vrij door de gaatjes/gleufjes in de gootsteen zeef stromen, terwijl grotere deeltjes worden tegengehouden. Wanneer de stop gesloten is, sluit de gootsteen zeef de afvoer af en houdt het water vast. Het rubber dat onder de gootsteen zeef zit sluit de spoelbak af.

Een gootsteen zeef vaak gemaakt van roestvrij staal of een ander duurzaam metaal, dat bestand is tegen corrosie en lang meegaat. Ze zijn eenvoudig te installeren en te verwijderen, waardoor ze gemakkelijk schoon te maken zijn. Over het algemeen helpt een gootsteen zeef verstoppingen in afvoeren te voorkomen en zorgen ze ervoor dat alleen vloeistoffen de afvoer kunnen passeren, terwijl vuil en afval worden tegengehouden.

Let op welke korfplug je bestelt

Bent u op zoek naar een gootsteen zeef omdat uw oude lelijk geworden is of omdat hij defect is. Dan kunt u HIER kijken of u de juiste plug kunt vinden. Let hierbij vooral op dat hij exact hetzelfde eruit ziet en dat hij van hetzelfde merk is. Want elke gootsteen zeef heeft een ander soort pasvorm waardoor hij niet zal werken als de verkeerde erin zit.

  Tips & weetjes     02-01-2024 11:45     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.