Perlator Franke Mondial vervangen

Perlator Franke Mondial vervangen

Het kan voorkomen dat de perlator van uw Franke Mondial kokend waterkraan vervangen moet worden.

Hier leggen we uit hoe u het dient te vervangen en wat je kan tegenkomen en wat dan te doen.

Als de perlator uit de uitloop gehaald dient te worden, is het verstandig om eerst een paar tikjes tegen de onderkant van de perlator te geven. Hierdoor schrikt de perlator en is hij straks makkelijker te demonteren.

Vervolgens zorg je ervoor dat alle gaatjes aan de rand van de perlator goed schoon zijn. Hierna zet je de perlatorsleutel in de gaatjes en zorg je dat deze goed recht zit en alle tandjes in de gaten vallen en draai je de perlator tegen de klok in (naar links) los.

Nu kan je de perlator incl. huls of alleen het losse zeefje vervangen.
Het komt soms voor dat ook het grijze kunststof deel, wat in de uitloop moet blijven zitten mee komt met het losdraaien.
Dit is meestal te verwijderen door het grijze kunststof in de hand te houden, vervolgens met een hamer wat tikjes geven op de bovenkant (zichtbare deel) van de perlator.
Je kan het ook nog even in schoonmaakazijn leggen en vervolgens afspoelen of nog even in kokend water leggen zodat het een temperatuurschok krijgt.

Hierna het kunststof goed beet houden met de hand of voorzichtig met een waterpomptang en dan met de sleutel alsnog de bovenkant eraf te draaien.

Nu kan je de perlator uit de huls halen en het vervangen.

Mocht het kunststof echt heel vast zitten en kapot gaan dan heb je helaas een nieuwe uitloop nodig, dus advies is om het voorzichtig te demonteren volgens bovenstaande stappen.

Succes

  Kraan tips     13-06-2024 12:17     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.