Terug

Korfplug

Korfplug

Een korfplug is een onderdeel dat wordt gebruikt in gootstenen, wastafels en sommige andere soorten afvoerputjes. Het bestaat uit een ronde metalen plaat met kleine gaatjes erin, die voorkomen dat vuil, voedselresten en andere kleine voorwerpen in de afvoer terechtkomen en deze verstoppen.

De korfplug wordt meestal geleverd met een bijbehorende stop die kan worden geopend of gesloten om het water in de gootsteen of wastafel te laten weglopen of vast te houden. Wanneer de stop is geopend, kan het water vrij door de gaatjes/gleufjes in de korfplug stromen, terwijl grotere deeltjes worden tegengehouden. Wanneer de stop gesloten is, sluit de korfplug de afvoer af en houdt het water vast.
Het rubber dat onder de korfplug zit sluit de spoelbak af.

Korfpluggen zijn vaak gemaakt van roestvrij staal of een ander duurzaam metaal, dat bestand is tegen corrosie en lang meegaat. Ze zijn eenvoudig te installeren en te verwijderen, waardoor ze gemakkelijk schoon te maken zijn. Over het algemeen helpen korfpluggen verstoppingen in afvoeren te voorkomen en zorgen ze ervoor dat alleen vloeistoffen de afvoer kunnen passeren, terwijl vuil en afval worden tegengehouden.

Bent u op zoek naar een korfplug omdat uw oude lelijk geworden is of omdat hij defect is.
Dan kunt u HIER kijken of u de juiste plug kunt vinden. Let hierbij vooral op dat hij exact hetzelfde eruit ziet en dat hij van hetzelfde merk is. Want korfpluggen hebben allemaal een ander soort pasvorm waardoor hij niet zal werken als de verkeerde erin zit.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »